Jó tudni

A megvásárolni szándékozott termék ékszer, melyet a hosszú, örömteli használat érdekében óvni kell:
vegyi hatásoktól, mert oxidáció, elszíneződés keletkezhet a felületén (gyógyvíz, háztartási tisztítószer, parfüm, kozmetikum, különös tekintettel a kéntartalmú sampon, tusfürdő, illetve egyéni érzékenység esetén egyes személyek bőrének kipárolgása).

Mechanikai sérülésektől, erőszakos behatásoktól. Különösen ügyeljen az üreges és préselt ékszerek viselésére. Napjainkban divatos vastagnak tűnő üreges ékszerek a legsérülékenyebb kategóriába tartoznak.
Jellemző sérülések:

láncok, karkötők esetében: horpadás, beakadásból származó szakadás (mely több láncszem elpattanását is okozhatja egyszerre)
gyűrűk és foglalt kövek esetében: a nem zárt foglalatú ékszerek karmai beakadásnál szétnyílhatnak, letörhetnek. Ráhatás esetén síndeformálódás következhet be, mely miatt a foglalat elmozdulhat, ami a kő kiesését okozhatja.
minden kő könnyen sérül, hasad, ezért óvja a külső behatásoktól.

Gyöngy, korall, türkiz, opál, borostyán különösen érzékeny a vegyszerekre, tűző napsütésre. Kaucsuk, bőr ékszereknél a víz, gyógyvíz, háztartási tisztítószerek, kozmetikai készítmények az anyag megkeményedését, elszíneződését okozhatja. Ragasztott kövek esetén ügyeljen arra, hogy víz, folyadék, vegyszer ne kerüljön az ékszerre, mert megbonthatja az alkalmazott ragasztó komponenseit.

A nemesfémek puhafémek ezért a természetes elhasználódás miatt a mozgó részek, ródium bevonatok kopnak. Nem rendeltetésszerű használat elkerülése céljából kérjük, hogy a használati-kezelési útmutatóban foglaltakat tartsa be. Méret miatti ékszercserével kapcsolatos tudnivaló

Ebben az esetben a csere lehetőség a vásárlástól számított 2 hét. Cserélni csak olyan ékszert áll módunkban, mely hibátlan és még nem viselték.

Széchényi logó